Ett nytt rykte menar att vi kommer att få se Intels grafikkort Xe DG2 göra debut tidigt nästa år i samband med CES 2022.

Enligt en användare på det kinesiska teknikforumet Weibo kommer vi att få se Intels högpresterande grafikkort för gaming tidigt nästa år. Informationen kommer från användaren Hardware Academy som påstår sig ha fått bekräftat att CES 2022 är det event då Intel ämnar att till slut lansera sitt grafikkort.

Intels spelkort har cirkulerat i otaliga rykten och läckor. Tidigare i år verkade det som att vi var nära en lansering när Intels Pete Brubaker hävdade att DG2 var ”precis runt hörnet” i samband med en jobbannons. Detta senaste rykte pekar dock mot att vi kan komma att behöva vänta till början av nästa år. Förutsatt att det stämmer.

Tidigare rykten har även menat att det kommer att röra sig om totalt fem olika modeller som ska utgöra Xe DG2-familjen. Flaggskeppet här påstås komma utrustat med 512 exekveringsenheter och 16 gigabyte GDDR6-minne. Allt som allt ryktas denna modell ligga på omkring samma nivå sett till prestanda som Nvidias Geforce RTX 3070 Ti.

DG2 har dock börjat skickas ut till partnertillverkare. Något som innebär att dessa nu har möjlighet att utföra egna tester samt börjar snida på egna kylarlösningar. Uppgifterna om när dessa kommer att lanseras går dock isär med jämna mellanrum. Grafikkorten är på väg men hur långt bort de är förblir något oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid