Intels WiDi-teknik (Wireless Display) har visat framfötterna även under IDF 2010 men nu i en betydligt mer spännande form än bara integrerad i vanliga bärbara datorer. Tekniken har nu hittat in i Atom-baserade tablets och kan mer eller mindre förvandlar en Atom-tablet till en stor interaktiv TV-fjärrkontroll.

Intels trådlösa displayteknik strömmar en högupplöst videosignal helt trådlöst till en kompatibel TV (eller kompatibel mottagare kopplad till exempelvis en HDMI-ingång) och gör det möjligt att få den bild man har på sin tablet direkt på TV:n.

Med pekvänliga skärmar och Intels nya kraftfullare Atom-plattformar blir det möjligt att strömma högupplöst video även från dessa små enheter något som alltså kan göra din tablet till en stor interaktiv fjärrkontroll som vi ser spännande användningsområden för, inte minst som komplement till HTPC i vardagsrummet för uppspelning av video, bildspel och liknande.

När tekniken kommer att finnas i konsumentprodukter verkar Intel inte avslöjat ännu, inte heller vilka tekniska begränsningar. Men utan tvekan är detta något vi kommer att hålla ögonen på i framtiden.

widi
Atom-tablet strömmar video trådlöst med Intel WiDi (Bildkälla: PC Perspective)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid