Intel har nu dömts att betala ut två miljarder dollar i skadestånd efter att tillverkaren inkräktat på två patent tillhörande företaget VLSI Technology.

En federal jury i delstaten Texas har nu slagit igenom att Intel blir skyldiga att betala nästan 2,2 miljarder dollar i skadestånd för två patentintrång. 1,5 miljarder för ena patentet och 675 miljoner dollar för det andra.

De två patenten ska tillhöra amerikanska VLSI Technology och vara relaterade till  kontrollering av klockfrekvenser och teknik för reglering av arbetsspänningen för minnen. Patenten ska ha en lång och hoppig livshistoria. VLSI ska enligt Intel endast vara ett företag som köper upp existerande patent men tillverkar inga produkter själva. De två patenten har ägts av flera andra bolag innan de hamnade hos VLSI. Något Intel använt till sitt försvar i rätten.

Intel har dock nämnt att man tänker överklaga domen från juryn i Texas. Detta är dock inte det enda rättsliga fallet mellan de två företagen. VLSI ska ha sex andra processer relaterade till patent mot processortillverkaren i andra delstater i USA. Hur läget ligger till med dessa fall nämns dock inte i rapporten från Seeking Alpha.

Exakt hur detta kommer att sluta går endast att spekulera i. Det står dock klart att VLSI Technology vann det första slaget mellan sig självt och processortillverkaren och får en potentiellt saftig belöning på köpet. Intels kvartalsrapport från Q4 2020 rapporterade en nettoinkomst på 5,9 miljarder dollar. Skulle de krävas på dessa 2,2 miljarder efter överklagandet är det inte något summa att bara borsta bort även för ett företag som Intel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid