Intels NUC-modeller ur Hades Canyon-serien har inte hittat sin väg till butiker riktigt ännu, men Intel har delat med sig av ny information kring enheterna i form av en högupplöst bild på moderkortet.

Intel lanserade NUC-enheterna ”Hades Canyon” i januari. Vilket datum dessa börjar dyka upp på butikshyllorna är dessvärre oklart, det enda som finns hittills är lanseringsfönstret ”våren 2018”.

Intel har dock delat med sig av lite mer information angående de kommande enheterna. Informationen kommer i form av en högupplöst närbild på Hades Canyons moderkort.

Hades Canyon
Hades Canyons moderkort. Klicka för att förstora

Intel har gjort sitt bästa för att slösa så lite utrymme som möjligt på moderkortet. I den övre delen av bilden ser vi bland annat moderkortets två anslutningar för lagringsenheter i M.2-format samt anslutningar för minnesmoduler.

Nedanför detta ser vi enhetens CPU som beroende på modell består av en Core i7-8705G, eller en Core i7-8809G. Även den integrerade AMD Radeon Vega-grafikkretsen är klart synlig här.

Enheternas kylsystem är inspirerat av bärbara datorer och har placerats i chassits botten. Här kommer kylningen att göra direkt kontakt med CPU/GPU-kombon, plattformens PCH samt VRM.

När dessa NUC-enheter väl blir tillgängliga handlar det om två modeller, NUC8i7HVK och NUC9i7HNK. Den förstnämnda kommer med en upplåst Core i7-8809G-processor med fyra kärnor och åtta trådar med en maximal klockfrekvens på 4,2 gigahertz (GHz) samt RX Vega M GH-grafik. Den sistnämnda och aningen billigare modellen kommer utrustad med en Core i7-8705G, även här med fyra kärnor och åtta trådar, men med en maximal klockfrekvens på 4,1 GHz och RX Vega M GL-grafik.

Båda modellerna kommer med två anslutningar på DDR4-2400+ RAM-minne och två M.2-anslutningar. Utöver detta ser vi även en uppsjö av diverse anslutningar vid moderkortets bakre kant som då blir enheternas IO-panel. Allt detta i ett paket på endast 1,2 liter.

Enheterna är som tidigare nämnt planerade att lanseras under våren. Prislapparna hamnar på cirka 8 000 kronor för den billigare modellen, medans storasyskonet kommer att kräva en investering på 10 000 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid