Intels Medfield-plattform och Penwell-processorn är ännu svår att bedöma, men att det blir den som kommer ge Intel sina första designvinster på smartphonemarknaden är ett faktum. Penwell saknar dock all typ av trådlös kommunikation idag, någonting man planerar att åtgärda.

Intel tar små steg fram när det kommer till integration av diverse hårdvara och logik på en och samma krets. Fördelarna med detta är framförallt lägre strömförbrukning, en mycket kritisk punkt när det kommer till telefoner. Full integrering av kretsar är alltså det som gäller, men dagens systemprocessor Penwell ackompanjeras av en extra WWAN-krets (Wireless Wide Are Network) för trådlös kommunikation vilket tillsammans utgör hela Medfield-plattformen. I ett konferenssamtal med finansanalytiker berättar företagets vd Paul Otellini att integrering av kommunikationsteknik som 4G/LTE är det långsiktiga målet.

”Over time, what we will want to do is grow that capability up by integrating the apps processor and the communication processors onto the same chip, while we drive our initial positions in apps processors from the top down.”

Intel har tekniken och patenten som behövs för att göra detta möjligt efter uppköpet av Infineon som gjordes i mitten av 2010, men Otellini ville inte svara på när den fulla integreringen skulle hända. Det är troligt att företaget kommer ta det här steget nästa år när man går över till deras 22nm-teknik för Atom-arkitekturen, inklusive deras smartphonekretsar.


Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid