Small preview image

Skulltrail har nu efter lång tids spekulationer äntligen lanserats och trots AMDs misslyckande med 4×4 verkar Intel vara beredda att ge sin extrema entusiastplattform en ärlig chans på marknaden. Skulltrail består i grund och botten av Intels specialutvecklade D5400XS moderkort men vi räknar även Intels Core 2 Extreme QX9775 processorer som en nästan lika viktig del. Två av dessa Xeon-besläktade processorer trycks ner i Intels D5400XS moderkort och eftersom man använder sig av Intels LGA771 sockel finns det inte stöd för vanliga Core 2-processorer.



Processorerna arbetar i 3.2GHz med en 1600MHz processorbuss och vardera 12MB processorcache. Även om detta är imponerande så är det faktiskt Skulltrail-moderkortet som verkligen står ut. D5400XS stödjer inte bara dessa extrema processorer utan även FB-DIMM, Quad SLI och CrossFireX samt alla andra features man kan tänka sig. Moderkortet ser ut som en hybrid mellan ett vanligt entusiastmoderkort och ett servermoderkort, vilket nog inte är så långt ifrån sanningen för den delen.



Skulltrail är som sagt en extrem entusiastplattform och i flertrådsapplikationer är det inte många system som ens är nära att hänga med. I spel och mindre flertrådsoptimerade applikationer blir dock FB-DIMM minnena en mindre flaskhals. Det är knappast några stora prestandaförluster och det utan tvekan största problemet med Skulltrail är det bokstavligt talat mördande priset. Räkna med upp mot 30 000-40 000 kronor för bara moderkort, processorer och 4GB minne när plattformen väl finns på marknaden.


För den som vill se mer av Intel Skulltrail har vi samlat ett flertal förhandstittar på plattformen som dykt upp under dagarna;


:: HardOCP :: TechReport :: HotHardware :: ExtremeTech :: TechGage ::

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments