Intel sägs enligt källor hos Taiwanesiska moderkortstillverkare beslutat sig för att senarelägga lanseringen av sina desktopinriktade processorer ur Skylake-familjen till tredje kvartalet. Skylake kommer att bli Intels första CPU-arkitektur för konsumenter med stöd för DDR4 men även överlag bättre prestanda och bredare funktionalitet.

Det är branschtidningen DigiTimes som rapporterar att Intel sägs varit i kontakt med taiwanesiska moderkortstillverkare och gett beskedet att deras 100-serie av styrkretsar kommer skjutas på framtiden. Intels 100-serie av styrkretsar är den plattform som kommer att ligga till grund för desktopversionerna av processorarkitekturen Skylake, vilket innebär förseningar för den efterlängtade CPU-arkitekturen.

Tidigare uppgifter har pekat mot att Intel i sedvanlig ordning skulle introducera sin nya processorplattform under slutet av andra kvartalet 2015. Vilket skulle sammanfall väl med den taiwanesiska datormässan Computex i juni månad. Nu sägs istället moderkortstillverkare fått beskedet att man inte kommer få visa upp några moderkortsmodeller med 100-seriens styrkretsar under Computex, vilket enligt moderkortstillverkare kommer att påverka PC-försäljningen under andra halvåret 2015.
Intel_skylake_roadmap

Det är ännu oklart om och hurvida den försenade lanseringen av desktopversionerna av Skylake även kommer påverka deras bärbara syskon. Troligtvis kommer dessa att presenteras tidigare, likt Intels förfarande med introduktionen av mobila Broadwell-arkietekturen som fortfarande inte dykt upp i en stationär motsvarighet.

Intel vill undvika svårsålda lager av äldre plattformar

Enligt samma källor ska anledningen till senareläggningen av desktopversionen av Skylake komma av det faktum att Intel vill sälja av nuvarande generationer av processorer. Skulle Intel lansera Skylake enligt tidigare plan hade processortillverkaren riskerat ekonomiskt bakslag på deras nuvarande plattformar som fortfarande finns i större lager.

Enligt moderkortstillverkare ska Intels nuvarande plan vara att lansera Skylake för desktopdatorer under augusti 2015, då tillsammans med den nya 100-serien av styrkretsar.

Källa: Digitimes

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
dlq84 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Läste förra veckan att de skulle lanseras 15 aug. Blir lite besviken när jag läste er nyhet. Jag trodde att de skulle försenas till fjärde..

Medlem
Arne Berg

Några uppgifter om hur det står till med skylake-e allt annat är ointressant för mig, var väl 1,1/2 år sen man hörde om när den ska komma ut (en roadmap när ivy-bridge skulle lanseras)eller om det var när 5520 skulle lanseras.