Intel ryktas dela upp sina högpresterande entusiastprocessorer och deras tillhörande styrkretsar i två med introduktionen av Z399 för kommande LGA 2066-processorer och X599 för mer extrema LGA 3647-modeller.

Nya rykten hävdar att Intel kommer att dela upp sitt entusiastsegment i två delar. Ett segment för uppföljaren till nuvarande styrkretsen X299 och sedan det absoluta toppsegmentet där sockel LGA 3647 huseras med styrkretsen X599.

Z399 ryktas lanseras någon gång under hösten. Detta blir uppföljaren till styrkretsen X299 (X399 är redan taget av AMD och deras Threadripper-processorer). Denna styrkrets ska enligt PC Builder’s Club vara för moderkort ämnade för Intels kommande uppfräschade Skylake-X-serie.

PC Builder’s Club hävdar sig ha fått information direkt från en stor tillverkare i branschen som hävdar att både den nya styrkretsen och de kommande processorerna är redo för masstillverkning. Lanseringen sägs äga rum någon gång under hösten, samma lanseringsfönster som tidigare läckta produktplaner gett. Däremot nämns ingen mer specifik lanseringsinformation.

Hemsidan menar även att de uppfräschade Skylake-X-processorerna inte kommer att lanseras i modeller med fler än 22 processorkärnor. Dessa processorer nämns som Intels första reaktion till AMD:s 32-kärniga Threadripper 2990WX, dock kommer det ordentliga svaret under nästa år i form av Cascade Lake-X med upp till 28 kärnor.

Denna 28-kärniga Cascade Lake-X-processor blir enligt Techpowerup en av de processorer som förlitar sig på styrkretsen X599 och huseras i sockel LGA 3647. Denna styrkrets spekuleras bli nästintill identisk med Intels C629-styrkrets, men med ett par funktioner för vanligt konsumentbruk implementerade. Samt några funktioner från C629 som inte krävs av konsumenter bortplockade.

Än så länge finns det inte mycket information angående vad som kan särskilja Z399 mot X299. Skulle lanseringen däremot ske under hösten, så tidigt som senare denna månad, så dröjer det förhoppningsvis inte mycket längre till vi har en klar överblick om vad som komma skall från det blå laget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid