Intel har nyligen förvärvat Rivet Networks kända för sin Killer AC-serie av spelinriktade WiFi-produkter. Kommer vi se större fokus på gaming i Intels kommande enheter för trådlösa nätverk?

Under förra veckan gick Intel ut med att företaget förvärvat Rivet Networks. Ett företag förmodligen mest känt för sina Killer AC-produkter för trådlösa nätverkslösningar. Hur mycket Intel fick lägga ut för sitt förvärv har dock inte bekräftats.

Rivet Networks Killer AC-produkter är menade att kunna ge användare en rad fördelar. Till exempel om en router och en dator båda utrustats med företagets WiFi-lösningar kan routern prioritera Killer-kortet i datorn och potentiellt erbjuda lägre latenser för trafik. Rivet Networks lösningar kan även skilja på trafik från ett onlinespel och andra typer av nätverkstrafik från datorn. Sedan kan då speltrafiken ges högre prioritet än till exempel mejlklienter eller webbläsare för att förhoppningsvis även här sänka latenser och fördröjningar.

Huruvida det rör sig om en kommande storsatsning inom just WiFi-teknik för spelintresserade från Intels håll eller om det helt enkelt rör sig om att stärka sin position utifall att återstår att se. Intel har nämnt att Rivets nuvarande produktutbud kommer att förbli mer eller mindre oförändrat. Däremot har Intel nu märkbart mer kraft inom sin nätverksdivision med de anställda från Rivet som nu gått över till det blå laget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid