Intels låsta Alder Lake-processorer kommer med en ny serie tillhörande kylare och nu har toppmodellen RH1 fastnat på bild.

Vi har redan sett en av Intels nya processorkylare. Denna är dock den mindre varianten menad för processorer med ett TDP-värde på upp till 65 W. Nu har bilder på vad som ser ut att vara Intels mest tilltagna kylarmodell börjat göra sina ronder på internet.

Denna större kylare som ska gå under namnet RH1 förväntas komma tillsammans med Intels låsta Core i9-processorer baserade på Alder Lake. Kylaren ska ha en kopparbas och märkbart större kylfläns än den modell vi skådat tidigare. Det rör sig fortfarande om en fläkt med fem blad och Intels logotyp i mitten av fläkthuset.

En annan välkommen detalj som skiljer sig från RM1-kylaren är att fenorna på sidan av RH1 ser ut att faktiskt vara en del av kylanordningen. Hos RM1 är det akrylplast som utgör dessa delar av kylaren.

Exakt hur väl dessa kylare visar sig prestera återstår att se. Intel har klart tagit inspiration från AMD med deras Wraith-kylare och skalat upp sina egna skapelser. Huruvida det är tillräckligt tilltagna enheter lär vi få se under början av nästa år då Intel förväntas lansera sina låsta Alder Lake-processorer. De processormodeller som kommer att skeppas tillsammans med just dessa nya kylare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid