Intel har nyligen avtäckt sin nya teknik RealSense ID som med hjälp av kameror, djupsensor och AI hoppas vara nästa steg i utvecklingen för ansiktsigenkänning.

Intel avtäckte under gårdagen en uppsättning nya hårdvarumoduler dedikerade till ansiktsigenkänning. Dessa går under namnet RealSense ID och kommer utrustad med dubbla kamerasensorer, en aktiv djupsensor och specialiserad artificiell intelligens. Detta tillsammans med en dedikerad säkerhetskrets för kryptering ska enligt Intel leda till ett system-on-chip med hög precision och säkerhet.

Intels nya system är inte direkt någon utmanare till andra tekniker som Apples FaceID. Intels nya produkter består av rätt stora moduler som inte riktigt lämpar sig för telefoner. Istället menar företaget att dessa ska ge en ny nivå av säkerhet till bland annat smarta lås eller bankomater.

Intel hävdar att RealSense ID ska kunna se förbi ett ansiktes förändringar som sker över tid. Till exempel ansiktsbehåring eller glasögon som tillkommer eller saknas. Det ska även komma med inbyggda säkerhetsåtgärder mot kända spoofing-tekniker som bilder på ansikten, videos eller masker. Allt som allt säger Intel att systemet ska ha en falsk acceptansnivå på en miljon till ett.

RealSense ID lagrar all information lokalt och ska som tidigare nämnt kryptera den information som lagras för maximal personlig säkerhet. Huruvida vi kommer att se dessa moduler bli en del av framtidens bankomater, smarta låssystem eller liknande säkerhetspunkter återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid