En ny läcka pekar mot att Raptor Lake kan bli namnet på den processorarkitektur som tar över stafettpinnen efter Alder Lake som ska lanseras senare i år.

Vad som sägs vara en bild på Intels produktplaner för år 2020, 2021 och 2022 ska nu ha läckt. Denna bild nämner en tidigare okänd processorarkitektur som ska följa upp arkitekturen Alder Lake som Intel förväntas lansera under detta års andra halva.

Det nya namnet som dykt upp är Raptor Lake. Denna arkitektur blir även den en så kallad hybrid-arkitektur. Likt Alder Lake ska denna kombinera mindre, energieffektiva kärnor med större och kraftfullare kärnor i en och samma processor.

Vi ser hur Raptor Lake hävdas föra med sig en del nyheter. Bland annat i form av stöd för LPDDR5X-minne hos de enheter menade för bärbara datorer. Även något som kallas ”DLVR Power Delivery” listas i den påstådda produktplanen.

Sett till planerna för processorer ämnade för stationära datorer ser vi även här nyheter. Detta i form av förbättrat processorcache som enligt produktplanen ska vara speciellt inriktad på gaming. Exakt vad detta innebär eller hur det skiljer sig från tidigare cachesystem Intel använt sig av återstår dock att se.

Huruvida ovanstående bild faktiskt visar sig vara äkta eller ej återstår att se. Således rekommenderas en nypa salt tillsammans med informationen. Då Raptor Lake sägs lanseras under nästa år kommer det förhoppningsvis inte dröja allt för länge till dess att vi får mer information om plattformen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid