Small preview image

Om du påstår att det blir svårare och svårare att hålla isär olika processorer hur bra de egentligen presterar, skulle nog få säga emot dig. För oss inbitna entusiaster är det kanske inget problem att veta vad som skiljer på en Core 2 Quad Q9400, en Core 2 Quad Q9450 eller kanske en Core 2 Quad Q9400s? För vissa andra kan dock detta vara aningen knivigt. Därför har nu Intel infört ett betygsystem för att tydligöra hur bra en processor är.Detta rating-system är baserat på stjärnor där 1 är lägsta betyg och 5 högsta. Ju fler stjärnor ju mer funkutioner, egenskaper och prestanda kan du vänta dig från processorn. Ett lågt antal stjärnor betyder enligt Intel inte att processorn är dålig utan att man får mycket processor för pengarna och hög pålitlighet.


Vilka processorer har då fått toppbetyget 5-stjärnor? Själklart hela Core i7 serien men även processorer i Qx9000 serien har fått denna märkning. Hoppar vi ner till 4-stjärnor hittar vi Core 2 Q9300 och uppåt men faktiskt också dual-core processorer i E8000 serien. 3-stjärnor segmentet hålls av Q8000, Q6000 och E7000. De mindre prestigefyllda segmenten 2- och 3-stjärniga segmenten hålls av E5000, E2000 (pentium) respektive E1000 (celeron).


Laptopprocessorer rankas på motsvarande sätt med ungefär samma fördelning. För att läsa den kompletta listan och även titta på lite nya Intel inside loggor gå över till Intels sida om ämnet. Diskuterra gärna i forumet.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid