Small preview image

Intel Pentium E5200 är en medlem ur den nya budgetserien Pentium E5000. Serien härstammar från Wolfdale-kärnan, men cachen har dragits ner till 2MB och busshastigheten är ställd till 800MHz. Klockfrekvensen ligger på 2.5GHz för just denna modellen, men det kommer även att lanseras snabbare modeller senare. De kommer att placeras under Core 2 E7000-serien och ersätta den nuvarande Pentium E2000-serien som den nya budgetfamiljen av dubbelkärniga Intel-processorer.





Precis som den äldre Pentium E2000-serien har dessa modeller redan visat sig mycket överklockningsbara. Coolaler, som alltid får tag i tidiga förproduktionsexemplar av Intels processorer, har återigen publicerat överklockningsresultat som ser mycket lovande ut. Om vi ska förlita oss på spänningsavläsningen i CPU-Z, som faktiskt verkar vara korrekta, har han lyckats överklocka 2.5GHz processorn till 4.0GHz genom att helt enkelt öka processorbusssen till 320MHz och dragit upp spänningen från 1.2V till 1.38V.



Efter det verkade han stöta på lite större problem då han var tvungen att trycka upp spänningen i hela 1.576V för att få processorn stabil i 4164MHz. Det är lite mer spänning än vad man skulle önska i en 24/7 maskin. All överklockning är gjord med vanlig luftkylning, men de två resultaten gjorde med olika moderkort (först ASUS P35, sedan MSI P45) så det är svårt att säga om spänningsavläsningen kan vara något överdriven i den andra överklockningen, eller om han verkligen gick in i väggen här.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid