Small preview image

Intel har nu lanserat sin nya styrkretsserie baserad som de flesta känner igenom under namnet Bearlake. Den första kretsen i serien heter Intel P35 och med sydbryggan ICH9 får Intel-plattformen en hel del nyheter. Intel P35 stödjer bland annat 1333MHz processorbuss men den största nyheten är utan tvekan den optimerade minneskontrollern som även stödjer DDR3-1333 minne. Även om Intel även släpper lös sin G33-styrkrets så är detta en mer OEM-inriktad styrkrets som inte kommer få lika stort utrymme på konsumentmarknaden som den nya 90nm Intel P35-kretsen.



Utöver prestandaökande nyheter som stöd för 1333MHz FSB och en optimerad minneskontroller kommer alltså ICH9 sydbryggan som erbjuder fler SATA-enheter, extern SATA-kontakt och funktioner som Desktop Turbo Memory där moderkortstillverkare kan integrera flashminne direkt på moderkortet för bättre hårddiskprestanda.



Det har nu dykt upp ett flertal tester på Intels nya P35/G35 styrkretsar på nätet och vi har samlat ett par av dessa här nedan. Intel P35 kommer utan tvekan bli ett av de mest populära styrkretsarna för Intels Socket 775-plattform så håll ögonen öppna för kommande P35-artiklar här på NH.


:: Anandtech :: TechReport :: HotHardware :: Hexus ::

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid