Intels NetBurst-arkitektur som ligger till grund för Pentium 4-serien och Intels senaste Celeron-modeller är återigen ett hett (ursäkta ordvitsen) samtalsämne.
Vi rapporterade under gårdagen om Intels kommande processormärkning som baserades på processorernas strömkrav och värmeutveckling. Nu går cirkusen vidare med att uppgifter gör gällande att Intel helt enkelt kommer skrota deras Tejas och Jayhawk-processorer. Dessa två var tänkta som uppföljare till Prescott-kärnan där Tejas var ämnad för desktopmarknaden (Pentium 4) och Jayhawk för servermarkanden (Xeon).
Det har dock visat sig att processorerna är för strömkrävande och har för hög värmeutveckling för att bli gångbara alternativ på processormarknaden. Inför detta faktum ska man nu ta bort Tejas och Jayhawk ur sin produktplan.


Detta är såklart ett stort bakslag för Intel och som det ser ut nu kommer chipgiganten visa upp deras framtidsplaner senare under dagen. Dessa framtidsplaner kommer förmodligen att innehålla bland annat dualcore-lösningar med den mycket mindre strömkrävande notebookprocessorn Pentium M.
I takt med att ny information dyker upp under dagen kommer vi fortsätta med rapporteringen.


Källa: Xbitlabs.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid