Small preview image

Nehalem har redan visats upp offentligt vid IDF mer än en gång. Intel presenterade system som samtidigt hantera 16 trådar och vi var alla imponerande. De första processorerna väntas dyka upp senare under året men på Chiphell har man redan publicerat bilder från ett av de första systemen. En skärmdump från en arbetsstation/server som utrustats med två fyrkärniga Nehalem-processorer, med HyperThreading aktiverat, har lagts upp på hemsidan. Det är kanske inte den mest spännande nyheten då man inte visar några prestandatester eller liknande men då detta är väldigt tidiga exemplar som arbetar i 2.133GHz känns det inte så nödvändigt, förutom kanske några flertrådade prestandatester. 



Det finns dock några intressanta saker i CPU-Z som vi ser på skärmdumpen. Spänningen är satt till 0.975V, vilket vi ännu inte vet om det är den korrekta spänningen för dessa processorer.


Processorbussen arbetar endast i 133MHz och klockfrekvensen ligger alltså på 2.13GHz men detta kommer att ändras allt eftersom tiden går så det finns egentligen inte så mycket att diskutera här. Cachen å andra sidan kommer att vara den samma och varje kärna har 256KB L2 cache samt att de fyra kärnorna delar på en 8MB L3-cache. Inga direkta nyheter detta heller men trots allt något som kan bekräftas även utanför Intels anläggningar.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid