Small preview image

Intels Menlow plattform som egentligen är något av en blandras har genom sin Atom-processor tagit den bärbara marknaden med storm. Menlow är numera känd som Centrino Atom och hittas i mer eller mindre alla populära netbooks på marknaden i någon form. Trots Intels säljsuccé med Atom-processorn har man inte direkt skrytit med sin nya budgetprocessor och ibland faktiskt uttalat sig lite nedlåtande om sitt nya skötebarn. Många har nog funderat över varför det varit så, men det verkar nu bli allt tydligare att det hela beror på att Intel hela tiden vetat hur deras ”riktiga” netbook-plattform kommer att prestera.



Menlow plattformen använder sig av en föråldrad styrkrets som inte hänger med prestandamässigt men framför allt ger betydligt högre strömförbrukning än vad som är nödvändigt inom denna marknad. Moorestown är utvecklat från grunden för att ge ”rätt” prestanda i det ultramobila MID-segmentet vilket innebär att man bland annat kunnat se över strömförbrukningen och funktionalitet ordentligt.


På Engadget har man nu publicerat en demonstrationsvideo som Intel producerat där man visar en tidig testplattform av Moorestown och där man även bekräftar de uppgifter som säger att Moorestown ska ha 10 gånger lägre strömförbrukning än dagens Menlow-plattform. Vi ser verkligen fram emot Intels lansering av plattformen som väntas ske under slutat av nästa år.


Se hela videoklippet på Engadget.com.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid