Small preview image

Intel MID är en av de stora nyheterna från Intel Developer Forum och detta UMPC-konkurrerande koncept har redan tilltalat många. MID står för Mobile Internet Devices och till skillnad mot just UMPC-konceptet som Intel lanserade tillsammans med Microsoft förra året siktar MID in sig på en något mer konsumentinriktad marknad. UMPC-enheter har knappast sålt som smör hittills och de höga priserna är utan tvekan en av anledningarna till detta. Intel har därför bestämt sig för att satsa på något mindre enheter där riktlinjerna för displayer bland annat ligger på 4-6″ istället fö 5-7″ som för UMPC. Men skillnaden i displaystorlek är långt ifrån det mest intressanta med MID-plattformen.



Intel har nämligen beslutat sig för att använda sig av ett Linux-baserat operativsystem (Red Flag Linux), i kontrast till UMPC som alla använder sig av Windows-operativsystem. Ett ytterligare tecken på att Intel hoppas kunna hålla kostnaderna för MID nere är att man i sin dokumentation om plattformen trycker på att deras nya mobila plattform helt förlitar sig på Open-Source mjukvara och utveckling.



Intel har släppt en del dokumentation om MID men även visat upp ett flertal prototyper där man visat upp ett användargränssnitt som faktiskt påminner om det vi sett för Apple iPhone med stora tydliga grafiska ikoner. Hur MID-enheterna och användargränssnittet till slut kommer att se ut är knappast satt i sten, men på APC Mag har man publicerat en artikel och ett bildgalleri om Intels nya mobila plattform som kan vara värd en titt.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid