Small preview image

Larrabee kommer att bli processorgiganten Intels första ensamstående grafikkrets och väntas lanseras under slutet av 2009 eller tidigt under 2010. Eftersom Intel tidigare endast erbjudit enklare integrerade grafikkretsar är detta något outforskat territorium och arkitekturen som Intel använder sig av ska ha tydliga anknytningar till företagets processorutveckling. Larrabee kommer att använda sig av ett flertal x86-baserade kärnor och exakt vilken del av marknaden Intel siktar in sig på är lite svårt att avgöra.



Nu kommer uppgifter som säger att de nuvarande prototyperna av Larrabee ska bjuda på prestanda jämförbar med NVIDIAs GeForce GTX 285. Som marknadens snabbaste singel-GPU grafikkort är det knappast en dålig måttstock, men då ska man även ha i åtanke att Larrabee förmodligen minst ett halvår kvar innan lansering.



En av de första 300mm kiselplattorna med Larrabee kretsar


Om ett halvår har förmodligen både AMD och NVIDIA sina nya DX11 arkitekturer på marknaden och skulle Intel inte göra några större prestandaoptimeringar indikerar detta att Intel istället kommer ta sikta på mellanklassmarknaden med sina första Larrabee-produkter, något som låter fullt möjligt.


Källa: TC Magazine

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid