Vi rapporterade nyligen om OCZs nya DDR600-moduler och nämnde då att väldigt få kommer få användning av dessa moduler. Nu verkar det dock som att vi inom en inte allt för avlägsen framtid kommer få mer nytta av dessa moduler.
Intel har nämligen enligt Anandtech.com planlagt lanseringen av två 1066MHz FSB processorer under tredje kvartalet 2004. Det ser dock ut att enbart bli två processormodeller som lanseras detta året med 1066MHz buss, P4 EE 3.46GHz och P4 Prescott 3.73GHz.
Med en busshastighet på 266MHz blir det något lättare att nå upp till 300MHz som DDR600-minnena arbetar vid. Dock krävs det ändå relativt friska överklockningar på dessa redan hårt pressade processorer.
Vi kan utan allt för dåliga odds gissa oss till att man även kommer få lätta börsen mer än hälsosamt mycket för att få tag i en av dessa processorer vid dess lansering.
Förhoppningsvis kommer vi få se lägre klockade processormodeller med 1066MHz busshastighet tidigt under år 2005 då dessa ger helt andra möjligheter för överklockning och höga busshastigheter.
Vi vet sedan länge att Intels moderkortplattformar klarar långt mer än 266MHz busshastigheter så det ska vara en smal sak för Intel att ge stöd för de nya processorerna.

Läs mer om Intels planer på Anandtech.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid