De tester som publicerades tidigare under månaden på Intels Prescott kärna visade upp ett flertal brister i Intels förfinade Pentium 4-kärna. Två detaljer som gav oss visst huvudbry var kärnans värmeutveckling och relativt låga överklockningspotential.
Med övergången till 90nm tillverkningsteknik hade man förhoppningar om att se en piggare Pentium 4-kärna, speciellt vid överklockning. Värmeutvecklingen är dock ett större problem i dagsläget och speciellt då detta ger Intel problem på den enorma OEM-marknaden.


Nu har dock Intel verifierat att man kommer att göra ytterligare förfiningar i den nya Prescott-kärnan där vi bland annat ska få se optimeringar för strömkonsumtionen för att primärt möjliggöra högre klockfrekvenser för den nya kärnan.


Enligt de första rapporterna ska den nya kärnan användas på processormodellerna 2.80E, 3.00E, 3.20E och 2.80A men vi förmodar att man även använder den nya kärnan på uppkommande modeller av Prescott.
De första processorerna med den nya D-0-steppingen (C-0 är den nuvarande steppingen) skall skeppas ut på marknaden den 7 maj.


Förhoppningsvis får vi se en liknande uppdatering av Prescott-kärnan som vi såg av AMDs Thoroughbred-kärna för ett antal månader sedan där T-Bred B-kärnan blev ett stort lyft för AMDs Athlon XP-processorer.


Läs mer om Intels optimerade Prescott-kärna.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid