Intel har nu gått ut med att företaget inte längre kommer att hålla den årliga mässan  Intel Developer Forum. Även årets konferens har blivit inställd.

Intel har nu lagt ner den årliga konferens som hållits i nästan två decennier. Intel Developer Forum (IDF) har länge varit Intels största återkommande konferens för kontakt med både media och utvecklare om nya produkter och tjänster. Årets konferens i San Francisco, som skulle ha blivit den 20:e instansen av IDF, har även den avbokats.

Intel har i ett pressmeddelande förklarat hur företaget inte längre är “PC-centriskt”. Därför har man valt att inte längre hålla sitt årliga jätteevent, utan istället fokusera på flertalet mindre evenemang med fokus på specifika områden.

Intel Developer Forum “räckte inte till”

När Anandtech tog kontakt med Intel för att diskutera nerläggningen av konferensen blev kommentaren från Intel att man inte längre känner att företaget har sin största fokus på PC-marknaden. Intel har börjat expandera till ett mer data-centriskt företag med nylanserade Optane, AI-forskning och andra områden som sträcker sig bortom konsumenter och persondatorer.

Därför IDF helt enkelt inte vara tillräckligt för att täcka alla dessa områden där företaget har ett finger med i spelet. Man kommer istället att utvärdera nya sätt att hålla kontakt med sin publik och samarbetspartners. Nedläggningen av IDF går även hand i hand med sänkta resurser till PR-verksamhet och presskontakt, vilket har skett successivt under det senaste året.

Trots nerläggningen av IDF så behåller Intel sin bokning av Moscone Center i San Francisco. Om bokningen står kvar på grund av att Moscone Center ännu inte hunnit ta bort den från sin hemsida eller om Intel planerar att ha ett annat evenemang i dess ställe återstår att se.

Krönika: AMD behövs nu mer än någonsin

Lägsta pris på Prisjakt.se

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid