Trots att Skylake funnits tillgänglig i butiker i mer än vecka har vi fortfarande förvånansvärt lite information om Intels luftkylare för LGA1151. I läckta bilder ser vi nu en kylare kallad TS15A som är väldigt mycket större än Intels traditionella boxkylare. En mindre variant är troligen på väg men det verkar åtminstone finnas en stor variant att tillgå.

När Intel lanserade Skylake fokuserade företaget för en gång skull på entusiaster. Detta betydde bland annat att företaget inte sålde sina processorer med några inkluderade kylare. Tanken var troligen att entusiaster hellre använder sina egen kylare. Nu läcker i alla fall bilder ut på vad som ser ut att vara en ordentlig luftkylare för LGA1151-sockeln.

Intel_TS15A_4

Enligt källan till bilderna är det en kylare kallad TS15A som vi ser dyka upp i det vilda. Kylaren är väldigt stor i jämförelse med den boxkylare som Intel skickade med för LGA1150 och när de ställs bredvid varandra är det uppenbart att den nya modellen är dubbelt så stor som föregångaren. Med tanke på bilderna är det troligt att TS15A är en av Intels mest kraftfulla kylare på länge. Med det sagt ska vi påpeka att det är möjligt att Intel kommer att lansera en liten luftkylare för LGA1150 i framtiden, vi ser bara den större varianten i bild just nu.

Troligen 90 millimetersfläkt

TS15A ser i alla fall ut att ha en kopparbas som leder värmen från processorn ut i aluminium-flänsarna för att skingra värmen när den stiger upp mot fläkten som sitter ovanpå. Fläkten ser ut att vara runt 90 millimeter i diameter men den specifikationen bekräftas tyvärr aldrig av bilderna. Det finns däremot bilder på modellens förpackning som bekräftar att kylaren är stöt- och falltålig och att kunder får en tre års garanti med på köpet

Intel_TS15A_5

I nuläget vet vi inte hur mycket Intels kommande kylare kommer att kosta eller vilken kylare som kommer att bli företagets boxkylare för vilka framtida processorer. Enligt källan till bilderna kostar dock TS15A där den tydligen säljs i en del av Tokyo, Japan, motsvarande 360 kronor.

Källa: Akiba PC via Hexus

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Den ser väldigt lovande ut! Tilltagen och kraftfull som ni säger 🙂
Detta kan mycket väl bli en kylningslösning som även flera av dom mer kräsna kan nöja sej med, då den har betydligt fler och längre blad som borde avge mycket mer värme med samma mängd luftflöde som tidigare.