Small preview image

Mobile Internet Device, eller en så kallad MID enhet, är en produkt som Intel pratat ganska länge om och i de flestas ögon har det handlat om en liten och smidig enhet för att surfa på Internet med. Men det senaste året har snacket om MID enheter ersatts med netbooks som med Intels Atom-processorer blivit just mångas definition av en mobil Internetdator. Eftersom många haft problem med att särskilja MIDs och netbooks har nu Intel gjort slag i saken och fått allting på papper. Man har en gång för alla specificerat att en MID enhet och en netbook är två skilda saker och så enkelt som möjligt försök förklara skillnaderna mellan de två.



Något som kan vara extra behändigt med tanke på att Intel kommer att använda sin Atom-processor för båda plattformarna i framtiden. Något man redan varit inne på under sina presentationer av Moorestown.


Enligt Intels definition är en netbook en mobil datorn i så kallad snäckformat (skärmen viks över tangentbordet som på alla bärbara datorer) med en display på 7 till 10.2-tum som är utvecklad just för Internetanvändning.


En MID i sin tur är en enhet man ska kunna bära i fickan och vara utrustad med en display på 4 till 7-tum. Enheten kan använda sig av en flera olika designer som vikformat, tablet eller skjutformat. En MID är utvecklat för Internetbaserade användningsområden, bland annat kommunikation, underhållning, produktivitet eller informationshämtning. Samtidigt kommer de flesta MIDs fokusera på en av dessa områden för att bli något av specialiserade enheter.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid