Intels uppföljare till processorarkitekturen Gemini Lake går under namnet Jasper Lake och efter nya inlägg i en databas för ett syntetiskt test väntas tillverkaren bringa en del nyheter till sina integrerade processorer.

Twitter-profilen _rogame fortsätter sniffa fram tidigare okända Intel-processorer bland databaser för syntetiska testsviter. Nyligen hittades en kommande processor baserad på Tiger Lake-U byggd på 10 nanometer+ tillverkningsteknik. Nu har det blivit dags för ett steg längre ner i prestandahierarkin där en kommande Jasper Lake-baserad processor hittats.

Jasper Lake väntas bli den processorarkitektur som tar över stafettpinnen från Gemini Lake. Det innebär integrerade Atom, Pentium och Celeron-processorer. I skärmdumpen från databasen som nu hittat sin väg ut på internet kan vi se en fyrkärnig processor med fyra trådar och en klockfrekvens på 1,1 gigahertz (GHz). Turbofrekvensen listas som 1,12 GHz, dock är klockfrekvenser något som tenderar att skifta en hel del mellan ingenjörsexemplar och färdiga produkter.

Processorenhetens turbofrekvens spekuleras ha landat på omkring 3,0 GHz i slutändan. Trots att ovanstående bild inte listar någon information om dess tillhörande grafikkrets tros det handla om ett steg upp från Gen 9,5-grafik som återfinns hos Gemini Lake till Gen 11. Visar sig så vara fallet kommer Jasper Lake med ett större antal beräkningsenheter, modernare anslutningsmöjligheter och troligtvis även högre klockfrekvenser för grafikkretsarna.

När vi kan komma att se denna nya processorarkitektur hitta sin väg till marknaden återstår i dagsläget att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid