Small preview image

Intel verkar ha ett nytt processorflaggskepp på väg ut på marknaden då de första testerna av tillverkarens Core i7 975 Extreme Edition processor ny dykt upp. Det är inte vem som helst som fått tag i ett testexemplar av processorn heller, det är överklockarprofilen Fugger som lyckats roffa åt sig processorn och tillsammans med Mikeguava har han nu publicerat det första prestandaresultatet med Intels nya processormonster och man klämde direkt till med ett nytt världsrekord i 3DMark5.



Detta gjordes möjligt genom att pressa processorn till närmare 5.3GHz och para den med två originalklockade Radeon HD 4870 X2 grafikkort. Processorn var av D0 stepping och med hjälp av flytande kväve pressades den upp till 5259MHz vilket gav ett slutgiltigt resultat på 47026 poäng i 3DMark05.



Det kan jämföras med det tidigare rekordet som sattes med hjälp av en AMD Phenom II X4 processor överklockad till hissnande 6.3GHz med flytande helium. Detta system nådde ”endast” 45474 poäng trots ett klockfrekvensövertag på mer än 1GHz, vilket tydligt visar skillnaderna på prestanda/klock i Intel och AMDs processorarkitekturer.


Sen ska man tänka på att AMDs processor kostar runt 2500 kronor medan Intels Core i7 975 processor lär kosta mer än fyra gånger så mycket när den dyker upp i butiker.


Rent prestandamässigt har dock Intel trumfkortet och det nya 3DMark05 rekordet är nog bara en försmak av vad som komma skall.


Källa: XtremeSystems

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid