En ny patentansökan från Intel pekar mot att företaget planerar att tillverka en egen handkontroll som tros höra till företagets satsningar inom strömmade speltjänster.

Strömmande speltjänster börjar samla ihop redigt intresse från stora aktörer. Senast var det Google som lanserade tjänsten Stadia. Denna ansluter sig till skaran med existerande tjänster som Sonys Playstation Now, Nvidias Geforce Now, Microsofts kommande Project xCloud samt Amazons tjänst som sägs lanseras under år 2020.

Även Intel har några järn i elden vad gäller spelströmning. Företaget har tidigare bekräftat ett samarbete med kinesiska Tencent för att sjösätta en tjänst för spelströmning i Kina. Nu har ett patent från Intel röjt designen för en potentiell handkontroll som tros höra till just denna tjänst.

Hemsidan LetsGoDigital som uppmärksammade patentansökan drar liknelser mellan Intels skapelse och Nintendos Pro-kontroller för spelkonsolen Switch. Detta med en extra funktion jämfört med Nintendos handkontroll i form av en pekplatta.

Denna handkontroll kan även vara en del av Intels satsningar att slå sig in på gamingmarknaden med andra produkter än processorer. Företaget kommer under nästa år sjösätta sina första diskreta grafikkort baserade på arkitekturen Xe. Det kan visa sig att handkontrollen i fråga är en del av en satsning på att göra ett namn för sig i andra segment på spelmarknaden.

Exakt vad planerna för denna patenterade kontroll är återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid