Under en kort period stod Intels kommande generation H-processorer för bärbara datorer listade på företagets hemsida, något som snabbt åtgärdades men inte förrän listan fastnat i skärmdumpar.

Strax innan helgen råkade Intel uppdatera sin hemsida till att lista en uppsättning tidigare okända processorer. Mer specifikt rör det sig om den nionde generationens H-processorer ämnade för bärbara datorer som under en kort tid kunde skådas på tillverkarens hemsida.

Intel var snabba med att plocka bort den uppdaterade listan. Däremot var nyfikna personer, till exempel Tom’s Hardware, snabbare med att fånga listan i skärmdumpar. För den som inte har full koll på vad Intels H-processorer är exakt så rör det sig om enheter med högpresterande integrerade grafikkretsar för bärbara datorer.

Ovanstående bild visar en del av den lista som Tom’s Hardware fångade på bild. Här står tillverkarens tidigare okända H-processorer och dess positioner jämfört med företagets andra modeller listade.

Core i5 till Core i9

De kommande H-processorerna sträcker sig från Core i5 till Core i9-utföranden. Först ut finns två Core i5-processorer vid namn Core i5-9300H och i5-9400H, dessa två förväntas komma med fyra processorkärnor och åtta trådar tillsammans med åtta megabyte (MB) L3 cache.

I mitten av hierarkin hos den kommande processorserien finns Intel Core i7-9850H och i7-9750H som sägs utrustas med sex processorkärnor och tolv trådar tillsammans med 12 MB L3 cache.

Herrarna på täppan för Intels kommande H-processorer när namnen Core i9-9980H och i9-9980HK. Dessa två modeller väntas anlända med åtta processorkärnor och 16 trådar. Modellerna listas i Intels dokument som utrustade med 16 MB L3 cache. Det som skiljer dessa två enheter åt är K-suffixet hos den senare. Detta indikerar att den ena modellen kommer att vara upplåst för överklockning och således ersätta nuvarande Core i9-8950HK.

Okänt lanseringsdatum

Trots att dessa processormodeller listades av Intel själva under en kort tid finns det inga klara indikationer på när datormodeller utrustade med dessa kan tänkas lanseras. Det återstår även att se om dessa processorer kommer att bära med sig någon prispremie jämfört med dagens enheter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jack Sörensen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jaqan
Medlem
Jaqan

Kom igen nu sen när har dessa företag gjort det av misstag och snabbt har nån känd sida fångat det på bild, hype-marketing strategy.