I vad som kan ses som hälften hype-byggande hälften talangjakt talar Intels Raja Koduri och Bob Swan om vad företaget siktar på att åstadkomma med sin satsning på diskreta grafikkort.

Att Intel påbörjat en nysatsning på diskreta grafikkort är sedan länge känt. Tillverkaren har samlat ihop en grupp hårdvaruingenjörer för att bygga de kommande produkterna från grunden. I tillverkarens ingenjörslag ingår bland annat Raja Koduri som tidigare ledde AMD:s grafikdivision Radeon Technologies Group.

I en video som nyligen delades på ett av Intels Twitter-konton talar just Raja Koduri och även Intels tillfälliga VD Robert ”Bob” Swan om Intels vision för den nya satsningen.

Koduri nämner hur den nya arkitekturen som bär namnet Xe byggs upp helt från grunden. Detta ser inte Koduri som något hinder utan istället en chans för att kunna skräddarsy den till Intels behov. Koduri hoppas att de diskreta grafikkorten i framtiden ska kunna driva fotorealistiska spelvärldar lika stora som vårt eget universum. Ett minst sagt ambitiöst mål att sätta.

Även företagets tillfälliga VD Bob Swan ser entusiastiskt på Intels satsning i diskreta grafikkort. I videoklippet nämner han hur de resurser som tillverkaren mer eller mindre bör garantera att Intel kan bli en ledare inom grafiklösningar. Huruvida detta faktiskt kommer att bli verklighet återstår dock att se.

Fortsatt få detaljer

Videon i sig är mer eller mindre en rekryteringsvideo i ett försök att utöka personalstyrkan bakom utvecklingen av de diskreta grafikkorten. I dagsläget finns det i princip ingen konkret information om vad Intel vill åstadkomma med de första grafikkretsarna som inte integreras i en av företagets processorer. Dock är deras entusiasm svår att missa. De första modellerna baserade på Intels nya grafikarkitektur förväntas lanseras under år 2020.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TobbeHusse BusseBengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Verkar vara en mycket snäv tidsplan med tanke på att dom nu rekryterar utvecklare, kan inte låta bli att tänka på deras 10nm fiasko som blev ett fiasko just för att man ville för mycket på kort tid.

Husse Busse
Medlem
Husse Busse

Det är bra med flera aktörer på grafikortsmaknaden precis som på CPU sidan. Det som bekymmrar mig lite är om Intel kan hålla drivrutinen/mjukvaran uppdaterad till GPUn, de har ju inte bästa ”track record” på detta.

Tobbe
Medlem
Tobbe

… intel på tronen ett tag skulle ju sitta bra.