Small preview imageIntel verkar vara fullt medvetna om vilken dålig publicitet det ger att stödja copyright skyddet DRM (Digital Rights Management) och man vill verkligen inte föknippas med detta i onödan. Det dök för någon vecka sedan upp information som antydde att Intel i ”hemlighet” lagt in stöd för DRM direkt i deras senaste moderkortsstyrkrets i945. Nu har dock Intel officiellt gått ut och sagt att det inte alls finns något sådant stöd för DRM i 945-styrkretsen. Man medger att man har stöd för flera tekniker som ska skydda upphovsrättsskyddat material men ingen av dessa är ”embedded” DRM.

”Computerworld Today Australia story incorrectly reported that the Intel Pentium D processor and Intel 945 Express Chipset includes unannounced embedded DRM technology.


The Intel Pentium D Processor and the Intel 945 Express Chipset family do not have unannounced embedded DRM technologies.”


Det är svårt att säga exakt hur det hela ligger till med tanke på att det är relativt lätt att vinkla pressmeddelande för sina egna ändamål. Men vi tar trots allt detta som en indikation på att Intel fortfarande är lite försiktiga med deras stöd för DRM. Men låt konspirationsteorierna flöda i forumet!


Källa: The Inquirer

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid