Det var bara ett par dagar sedan AMD visade upp det första fungerande systemet med dual-core Opteron-processorer. Vilket i sin tur var de första dual-core processorerna vi sett inom x86-arkitekturen.
Redan då gick det rykten om att Intel skulle kontra AMD inom en kort framtid genom att själva visa upp en ny dual-core processor. Nu har det dykt upp mer information kring detta och det ser nu ut som att man kommer visa upp den nya dual-core-processorn under Intel Developer Forum (IDF) nästa vecka (7-9 september).
Samtidigt kommer man gå igenom varför man kommer att fokusera mer på dual-core lösningar inom Intel och vilka applikationer som förmodas påverkas mest.
Även marknadsplaner för Intels dual-core satsning ska avtäckas, vilket borde inkludera konsumentmarknaden.


Vad som dock inte är klart är vilken arkitektur Intels första dual-core chip kommer baseras på. Uppgifterna som hittills dykt upp talar bara om en dual-core CPU, inga detaljer om arkitekturen har dykt upp.
Intel har sagt att man ska lansera en dual-core lösning baserad på Itanium-arkitekturen under 2005.
Tillverkarens planer för en x86-baserad (Xeon) dual-core CPU har hittills pekat på en lansering under 2006, något som kan betyda att det chip Intel kommer visa upp på IDF är Itanium-baserat.
Men den 7 september borde vi veta och lita på att vi återkommer med mer information kring detta då.


Källa: EE Times

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid