Efter att Intel hållt sin inledande keynote på IDF har det blivit dags för de medverkande företagen att visa upp sina senaste skapelser i respektive montrar. En av de tillverkare som passar på att visa upp en hel del intressanta produkter är NVIDIA.
Något X-bit Labs under första dagen på IDF tittade närmare på. Under sin presentation delade NVIDIA med sig information om deras kommande satsning på bland annat mobila grafikkretsar. En utveckling som färenklats drastiskt med det standardiserade PCI Express formatet för mobila grafikkretsar.


Men det som kanske var mest intressant hos NVIDIA var deras live-demo av SLI-tekniken (Scalable Link Interface). Tillsammans med Supermicro visade man upp ett fullt fungerande SLI-system baserat på Intels Tumwater-chipset (Intel E7525, Supermicro X6DA8-G)  med dubbla Intel Xeon-processorer.
SLI-tekniken använder sig av två separata grafikkort i samma system för att rita upp bilderna på din monitor. Tekniken sköter belastningen mellan korten dynamiskt vilket i en optimal miljö borde betyda att grafikkorten hela tiden jobbar lika hårt. Allt för att få så hög prestanda som möjligt.
NVIDIA demonstrerade de dynamiska egenskaperna i tekniken i ett flygsimulatordemo. Där bilden delades upp i två fält (ett per grafikkort) och dessa fält ändrade storlek i realtid när belastningen flyttades mellan de två korten.
Tekniken ser alltså ut att fungera som den ska och vi hoppas innerligt att moderkort med stöd för tekniken letar sig ut på den vanliga konsumentmarknaden inom kort, grafikkort med SLI-stöd finns redan (se GeForce 6600 GT).


NVIDIA talade bland annat även om deras satsning på videohantering i samband med den ökade användningen av HD-material. Något man vill följa noga med dedikerade videoprocessorer.


X-bit Labs tittade även närmare på ett intressant kylningssystem från SprayCool som är riktat mot server-system med höga stabilitetskrav.
X-bit Labs kan man läsa mer om vad som visades upp under dag 1 på IDF.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid