X-bit Labs har fortsatt att följa IDF och har nu gett oss en inblick i vad som dök upp under deras andra dag på eventet.
Intel talade mycket om det digitala hemmet och hur den digitala tekniken ska fortsätta intåget i våra hem. E-PC (entertainment PC) var något man tog upp och vi ser det som ett annat namn för HTPC. En kraftfull och tyst PC som driver de digitala nöjena i ditt hem, inte bara lokalt utan Intel vill binda upp hela hemmet på en central PC. Tekniker som ska användas här är samma som man satsar på i vanliga fall, dual-core processorer, Hyper-Threading och trådlösa nätverk.


Intel talade även om deras kommande mobila plattformar, Sonoma och Napa. Där den förstnämnda ska bli något av en mobil E-PC baserad på Intels Dothan CPU.
Napa är efterträdaren som ska införa Intels mobila dual-core processor Yonah på marknaden. Detta tillsammans med en ny integrerad grafikkrets (Calistoga) och ett nytt trådlöst system (Golan).


Man visade när Yonahs dual-core natur ska vara effektiv som i multi tasking och vid multi-thread applikationer. Men Yonah ska även ha avancerade strömsparfunktioner, som att t.ex. stänga av den ena kärnan när processorbelastningen inte är lika hög.


Det visades också upp system för de nya lagringsinterfacen Serial ATA II och Serial Attached SCSI (SAS). SATAs efterföljare och det första Seriella SCSI interfacet med andra ord.
Det senare kombinerar SATAs användarvänlighet med SCSIs tillförlitlighet och som grädde på moset använder sig SAS av en mindre formfaktor på hårddiskar vilket borgar för slimmade serversystem. 


X-bit Labs har med andra ord en hel del godsaker att bjuda på från IDF dag 2.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid