Extrema överklockare tog inte lång tid på sig att sätta en rad nya världsrekord med Intels senaste flaggskeppsprocessor Core i9-9900K som nu bland annat överklockats till över 7,6 gigahertz.

Intel sjösatte sin senaste processorserie baserad på arkitekturen Coffee Lake Refresh i slutet av förra veckan. Denna serie kommer med flaggskeppsprocessorn Core i9-9900K i spetsen. I samband med lanseringen delade Intel med sig av vad professionella överklockare som Allen ”Splave” Golibersuch och Joe ”Steponz” Stepongzi lyckades pressa flaggskeppsprocessorn till.

Överklockaren Roman ”Der8auer” Hartung lyckades sätta världsrekord i klockfrekvens för den purfärska processorn. Med hjälp av ett Z390-moderkort från Asus i form av ROG Maximus XI Gene, åtta gigabyte (GB) DDR4 RAM-minne och flytande helium kunde processorn överklockas till hela 7 613 megahertz (MHz). Eller strax över 7,6 gigahertz (GHz).

Der8auers världsrekord sattes den 12 oktober och överklockaren laddade den 19 oktober upp en Youtube-video om just denna bedrift.

Under lanseringseventet för Microsofts höst-uppdatering till operativsystemet Windows 10 släpptes tidigare nämnda överklockare lösa på Intels senaste flaggskepp. Totalt så plockades 16 nya rekord av processorn under eventet. Dessa rekord inkluderar 15 stycken som processorn tog hem med andra åttakärniga processorer som motstånd. Det resterande rekordet kommer i form av ett världsrekord i PC Mark 10 jämfört med alla andra processorer.

Hos hemsidan HWBot går det att se en komplett lista över de rekord som lyckats kammas hem med hjälp av Intels senaste flaggskeppsprocessor Core i9-9900K.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulJBThomaseron Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseron
Medlem

AMDs bulldozer har redan varit över 8GHz, så de har en bit kvar i frekvens. 😉

JB
Medlem
JB

För den som råkar ha kvar en B, samt har intresset, här är länken: https://www.overclockers.com/howto-8-ghz-bulldozer/ – >8GHz nästa…;

Morkul
Medlem
Morkul

Inte Bulldozer dock FX-8370, så AMD i alla fall. Världsrekordet togs sen 22 Oktober 2018 men en frekvens på 8722,8Mhz,

Samtliga riktigt höga resultat är gjorde på äldre generation, gäller även Intel som glider in på en 5de plats med Celeron D 352 med 8543,7.

https://hwbot.org/benchmark/cpu_frequency/halloffame