Apple må har valt att gå från Intel till egenutvecklade processorer i kommande Mac-datorer inom ett par år men nu har Intel Core i9-10910 sagd att bli exklusiv för kommande iMacs hittats i databasen för Geekbench.

Vad som sägs vara en kommande Apple-exklusiv processorenhet från Intel har nu hittats i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench 5. Processorn i fråga går under namnet Intel Core i9-10910 och tros vara en enhet som kommer att huseras inuti kommande iMac-datorer som i dagsläget inte har avtäckts officiellt.

Processorn kommer med tio kärnor och 20 trådar med en klockfrekvens på 3,6 gigahertz (GHz). Detta kan jämföras med Intels andra tiokärniga processor Core i9-10900 vars klockfrekvens ligger på 2,9 GHz. Även processorernas turbofrekvenser skiljer sig en del från varandra. Denna nyligen upptäckta enhets turbofrekvens ska enligt Tom’s Hardware ligga på 4,7 GHz. Detta medans Core i9-10900 kan skryta med 5,0 GHz.

Processorn som hittats i databasen tros komma med ett TDP-värde på 95 watt, utöver det ser vi totalt 20 megabyte L3 cache och en integrerad Gen 9.5 grafikkrets. Däremot har den dator som testats i Geekbench utrustats med ett Radeon Pro 5300 med fyra gigabyte grafikminne och 24 beräkningsenheter för total 1 280 streamprocessorer. Detta med en klockfrekvens på 1 650 megahertz.

Typen av grafikminne listas inte men grafikkortets syskon Radeon Pro 5300M kommer med 12 Gpbs GDDR6-minne. Något som får Tom’s Hardware att spekulera i att det kan röra sig om samma lösning även hos denna krets.

Huruvida processorenheten kommer att bli exklusiv för Apple är något som återstår att få svart på vitt. Det återstår även att se när dessa nya modeller av iMacs processorn förväntas driva kommer att lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid