Intels kommande processor Core i7-9700K har dykt upp än en gång innan sin lansering och denna gång har den överklockats till 5,3 gigahertz på alla kärnor med endast hjälp av traditionell luftkylning.

Trots att lanseringen inte har inträffat ännu har Intels kommande Coffee Lake Refresh-arkitektur med sina processorer ur Core 9000-serien höjt en del ögonbryn. Dels för att den kommande flaggskeppsmodellen Core i9-9900K och Core i7-9700K blir de första konsumentprocessorerna från Intel med åtta kärnor. Dels för att Core i7-9700K blir den första Core i7 modellen utan varumärkets traditionella Hyper Threading-teknik.

Nu är Core i7-9700K i farten igen. Denna gång handlar det om ett överklockningsresultat som processorn lyckats nå. Det handlar om en överklockning till 5,3 gigahertz (GHz) på processorns samtliga kärnor. Detta med hjälp av endast en traditionell luftkylare för att hålla processorn sval.

En användare hos Expreview delade med sig av ett foto där överklockningen visas genom programmet CPU-Z. Fotot är av allt annat än professionell kvalité, dock går det att urskilja processorn 12 megabyte (MB) L3 cache, de åtta processorkärnorna utan Hyper Threading samt processorn klockfrekvens. Processorns ”multiplier” har skruvats upp till 53.0x, vilket med en orörd basfrekvens resulterar i en slutgiltig klockfrekvens på 5,3 GHz.

 

Den okända överklockaren har dessvärre inte delat med sig utav några prestandasiffror eller vad för temperaturer processorn nådde i överklockat läge. Det har tidigare bekräftats att Intel har valt att löda fast värmespridarna hos processorerna ur den kommande Core 9000-serien. Exakt hur mycket detta hjälper med temperaturerna hos de kommande processorerna återstår att se. Dock är denna överklockning ett gott tecken, om överklockaren lyckades belasta processorn utan större värmeproblem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid