Intel har ryktats fira processorn 8086 40-årsdag med en jubileumsversion kallad 8086K. En processor som nu har listats med en turbofrekvens på 5,0 gigahertz.

Intel har ryktats förbereda processorn Core i7-8086K. En jubileumsprocessor likt processorn G3258 Anniversary Edition som lanserades för några år sedan för att fira Pentium-märkets 20-årsdag.

Denna gång rör det sig då om den klassiska processorn 8086 som kan ses som en spirituell förfader till dagens x86-processorer. Denna har sagts återvända som Core i7-8086K för att fira den klassiska processorn 40-årsdag.

Något exakt lanseringsdatum eller bekräftade specifikationer för den kommande processormodellen finns i skrivande stund inte att tillgå. Däremot har återförsäljare börjat lista processorn.

Processorn ser ut att få en standardfrekvens på 4,0 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 5,0 GHz. Visar sig detta stämma blir det den första konsumentprocessorn från Intel som når en klockfrekvens på 5,0 GHz direkt från fabrik.

Priset för processorn listades av en italiensk återförsäljare som 481 Euro, detta översätts till cirka 4 950 kronor. Exakt prislapp hos svenska återförsäljare är fortfarande oklar. Den inbyggda grafikkretsen är en Intel UHD Graphics 630 och utöver detta finns det inte mycket information om processorn att tillhandahålla.

Det är även oklart om dessa återförsäljare listat processorn med specifikationer som dessa fått bekräftade av Intel. Eller om den information som listats helt enkelt bygger på rykten som tidigare har cirkulerat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulJohan Haglert Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Johan Haglert
Gäst
Johan Haglert

Fyra kärnor drar ju ner intresset om sant.
Fyra kärnor för €480 vore helt meningslöst.

Morkul
Medlem
Morkul

Vart får du 4 kärnor från?

Läser över allt om 6 kärnor/12 trådar för tunt 5 000 så kommer det antagligen bli en riktigt prisvärd CPU.

Personligen skulle jag dock vilja se en 4 kärnor/8 trådar CPU om man kunde få upp klockan ännu mer. Sitter just nu på en Ryzen 7 1800X och har konstant kärnor över men de som jobbar slår i taket.