Intels nya entusiastprocessorer i Broadwell-E-familjen lanseras inom en dryg månad men redan nu dyker 10-kärniga flaggskeppet och dess syskon upp på Ebay med svettiga prislappar.

Intel har ingen bra historik när det kommer till att hemlighetshålla sina processorlanseringar och Broadwell-E för entusiastplattformen Intel X99 är inget undantag. Medan den skarpa lanseringen inte väntas ske förrän i slutet av maj eller början av juni har kretsar redan hittat ut i händerna på slutkonsumenter.

Det är på auktionssajten Ebay som det flera veckor i förtid börjat dyka upp annonser med Intels Broadwell-E processorer till försäljning och tre av fyra modeller har redan listats. Intel Core i7-6950X, 6900K samt 6850K har i skrivande stund lagts upp på auktionssajten till försäljning och trots prislappar på mellan 4 500 till 18 000 kronor har alla tre exemplar redan sålts till högstbjudande.

Läs även: Krönika: AMD behövs nu mer än någonsin

Intels prissättning av nya Broadwell-E-familjen har redan hunnit bli en het potatis och bland annat debatteras här på NordicHardware. Inte minst på grund av att flaggskeppet Core i7-6950X kostar 50 procent mer än sin föregångare Core i7-5960X.

Noterbart är att Core i7-6900K faktiskt sålts för 875 dollar, mindre än den tidigare ryktade prislappen på 999 dollar. Om detta är en indikation på att Intels näst kraftfullaste CPU-modell blir lägre prissatt än väntat eller helt enkelt sålt till underpris på Ebay är dock oklart.

Läs mer om Broadwell-E: Intel Broadwell-E – Allt om Intels entusiastprocessorer

Intels nya Broadwell-E-processorer är de första entusiastinriktade CPU-modellerna från Intel som tillverkas med 14 nanometer finfet-teknik. Med 6 till 10 kärnor kommer processorerna att stödjas av Intel X99-styrkretsen på nuvarande moderkort med en enkel uppdatering av bios/uefi.

Är någon av Intels nya entusiastprocessorer intressanta för dig eller avskräcker prislapparna? Dela med er av dina åsikter kommentarerna.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid