Detaljer om Intels kommande Coffee Lake-processor Core i3-8300 har nu dykt upp och visar att Intel förbereder sin första i3-processor med fyra kärnor.

Intels Core i3-linje kommer att få sig en smärre utveckling när det är dags för företaget att lansera sin kommande arkitektur Coffee Lake.

Det är då specifikationer för en processor kallad Core i3-8300 som nu har dykt upp hos PCEva och NGA, stämmer denna information så förbereder Intel sin första Core i3-processor utrustad med 4 processorkärnor och 8 trådar.

Core i3-8300

Enligt uppgifterna så kommer modellen med en klockfrekvens på 4,0 gigahertz (GHz) men likt tidigare Core i3-modeller så saknar den turbofrekvens.

Stämmer dessa specifikationer och Intel lyckas pricka rätt med prislappen när det väl är dags för lansering så kan AMD:s färska Ryzen 3-familj få nytt motstånd i budgetsegmentet.

Ryzens framgång och för det mesta väldigt attraktiva prislappar/per antal kärnor behöver inte nödvändigtvis vara anledningen till att Intel äntligen valt att utveckla sin Core i3-serie förbi två processorkärnor. Oddsen för att AMD:s senaste lanseringar haft en inverkan är nog ändå ganska höga.

Ryktena nämner ingenting om TDP-värdet eller mängden L3 cache hos Core i3-8300, dock ryktas det att Coffee Lake börjar lanseras i slutet av 2017 eller i början av 2018 så det kan hända att mer information om dessa kommande processorer dyker upp under sensommaren och hösten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Aktivitetshanteraren på bilden visar ju:
L1 – 256 kb
L2 – 1,0 Mb
L3 – 8,0 Mb

Man får väl räkna med att det stämmer 🙂

Rätt härligt, när AMD och Intel kontrar varandra.
Som på gamla goda tiden 😉

Medlem

Känns fake faktiskt.