Small preview image

Intel har nu äntligen lanserat sin nya Core-arkitektur officiellt och även om vi kunnat bjuda på mängder med rapporteringar kring Core 2 Duo och Core 2 Extreme tidigare är det nu inte långt kvar tills vanliga konsumenter kan ta del av Intels nya och faktiskt riktigt trevliga processorarkitektur. Som ni vet har vi haft Intels nya processorer i vår ägo sedan ett par veckor tillbaka där våra överklockningsgurus Kinc och Crotale visat lite av vad arkitekturen kan göra vid extrema förhållande. Tyvärr är vår egen recension av Core-arkitekturen något försenad då vi inte fått rätt lanseringsdatum bekräftat från Intel, surt sa räven men lita på att vi kommer bjuda på fullskalig täckning av Intel Core 2 Duo/Core 2 Extreme inom en vecka. De första officiella recensionerna på Core-arkitekturen har alltså dykt upp idag och överlag är det ingen tvekan om att Intel tagit över prestandatronen och i många fall med råge.



Genom att ta det bästa från Pentium M-arkitekturen (I storts sätt gamla P6-arkitekturen) och vissa element från sin NetBurst-arkitaktur har Intel skapat en nygammal arkitektur som till skillnad från de senaste fem åren riktar in sig på prestanda/watt istället för enbart hög prestanda och höga klockfrekvenser.


AMD har länge varit ledande på x86-marknaden sett till prestanda och deras K8-arkitektur har helt klart varit en succé i sig. Men nu verkar Intel vara tillbaka på allvar och i dem officiella tester som nu publicerats är det inget tvivel om att Core-arkitekturen är snabbast på marknaden och det ofta med god marginal.



Som vi skrev tidigare har dock Intel beslutat att lansera sin nya Core-arkitektur tidigare än väntat och det har fått den tråkiga sidoeffekten att inga Core-processorer finns i handeln förrän om ett par veckor. Intels Core 2 Extreme väntas dyka upp i butiker den 27 juli, vilket var det lanseringsdatum vi fått för Core, medan Core 2 Duo-processorer inte väntas dyka upp i butiker förrän den 7 augusti. Intel har med andra ord den snabbaste processorarkitekturen på marknaden, men tyvärr finns själva processorerna inte på marknaden ännu. Vi hoppas bara att tillgängligheten och priserna kommer hålla för det tryck konsumenter lär lägga på Intels nya Core-arkitektur.


Vi kommer bjuda på mycket djupgående information om Intels Core-arkitektur den närmaste tiden så håll utkik på NH men tills dess finns det ett flertal andra recensioner att kika på:


:: Anandtech :: HardOCP :: TechReport :: The Firingsquad :: TomsHardware :: Madshrimps :: OC Workbench :: TrustedReviews ::

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments