Small preview image

Intel har med sin beprövade 65nm tillverkningsteknik lyckats få till en riktigt effektiv bas för sina Core 2 Duo-processorer och att Core-arkitekturen har enorma överklockningspotential har vi sett flera gånger tidigare. Men det användaren Rol-Co lyckats med på XtremeSystems måste ändå uppmärksammas. Han har tagit en helt vanlig Core 2 Duo E6300 processor av tillverkningsvecka 26 och pressat den från sin originalhastighet på 1.86GHz till imponerande 3.74GHz. En överklockning på över 100% vilket i sig är riktigt mäktigt, men det faktum att han endast använt sig av en vanlig luftkylare, ThermalTake Big Typhoon, gör det hela desto mer uppseendeväckande. Som grädden på moset ska kylaren bara ”stå” på processorn då han inte använde någon fästannordning.



Detta låter nästan för bra för att vara sant men överklockningen är äkta och processorn är till och med stabil nog för att köra en hel 32M Super Pi runda. Moderkortet som använts är ett ASUS P5B Deluxe WiFi-AP och får nog svettas rätt rejält med tanke på att busshastigheten ligger på mycket höga 534MHz (2136MHz effektiv).


Prestandan är knappast fy skam för en processor som kostar runt 1800 kronor i butik och som kyls med en vanlig luftkylare. Prisvärt var ordet och överklockningsentusiaster har nog hittat sig en ny pris/prestanda-guldklimp i Intels sortiment.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments