Intels kommande processor ur så kallade Coffee Lake-S med 8 kärnor och 16 trådar har nu dykt upp i SiSofts databas. Något som gör den tidigare endast ryktade processorn mer än bara ord.

Trots att Intels kommande 8-kärniga processor ur familjen Coffee Lake-S ännu inte är officiellt avtäckt har den cirkulerat länge cirkulerat i rykten och produktplaner. Nu har processorn även dykt upp i SiSofts databas.

Den enhet som testats har inget specifikt produktnamn listat. Något som kan förklaras med att det troligtvis rör sig om ett tidigt ingenjörsexemplar.

En intressant detalj är att processorn ser ut att ha testats på ett moderkort med en av Intels nuvarande styrkretsar. Något som kan tyda på kompatibilitet med dagens moderkort och inte endast den kommande styrkretsen Z390.

Specifikationsmässigt rör det sig om en processor med åtta kärnor och 16 trådar. Den enhet som står för inlägget i SiSofts databas har en klockfrekvens på 2,6 gigahertz (GHz) utan någon turbofrekvens listad. Värt att ha i åtanke är att tidiga ingenjörsexemplar tenderar att ha lägre klockfrekvenser än de slutgiltiga produkterna.

Processorn kommer även med 16 megabyte (MB) L3 cache och 2 MB L2 cache för totalt 18 MB cache. Processorns TDP-värde har än så länge inte listats.

Exakt när vi kan komma att se denna processor dyka upp på butikshyllorna är oklart. Det har ryktats om att den ska ackompanjera styrkretsen Z390 som lanseras under årets tredje kvartal. Detta är dock ingenting som än så länge har bekräftats.

AMD och Intels planer för 2018 röjs – Z390, Z490 och nya Threadrippers

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid