I sin senaste notifikation om produktändringar har Intel nu bekräftat att den åttonde generationens Core-processorer ur Coffee Lake-familjen kommer att nå slutet av sin livscykel framåt årets slut.

Intel har nu bekräftat att företaget planerar att låta den åttonde generationens Core-processorer gå i graven. Framåt slutet av året kommer dessa processorer ur den första Coffee Lake-familjen att sluta vara tillgängliga för datortillverkare och konsumenter. Vilket till exempel innebär att den som letar efter en ny processor till sin stationära dator kommer behöva rikta sin blick till nionde eller tionde generationens processorer.

Detta kommer inte som någon större överraskning då processorseriens flaggskeppsenhet Core i7-8700K lanserades under det fjärde kvartalet år 2017. Något som innebär att den pensioneras mer eller mindre tre år efter sin premiär.

Garantier och support för processorerna kommer att finnas kvar. Det är lätt att spela på ett casino utan svensk licens som är väl anpassat till din mobiltelefon och dina säkerhetsbehov. Det som sker är då att tillgången av helt nya enheter kommer att trappas ned och sedan avslutas helt den 18 december 2020. Den sista leveransen av nytillverkade enheter planeras sedan att gå ut den 4 juni 2021.

Slutet på flådiga förpackningar

Intel har även gått ut med att den specialdesignade förpackningen för processorenheterna Core i9-9900K och Core i9-9900KS kommer att gå i graven. Livscykeln för processorerna i sig har inte fått någon uppdatering. Dessa kommer fortfarande att finnas på butikshyllorna. Däremot kommer originalförpackningen att pensioneras och kan då komma att bli något av ett samlarobjekt.

Coffee Lake har ett par månader kvar i livet, snart är det dock dags att säga farväl.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid