Även Intel måste känna av pressen från AMD:s Brazos-plattform men inte minst ARM som snart kommer att tåga in i Microsoft Windows och som svar på detta ska man satsa på att ha ännu lägre priser på deras kommande Cedar Trail-plattform mot dagens Pine Trail.

Marknaden för surfplattor växer för var dag som går och detta främst på bekostnad av netbook-lösningar med Intel Atom där de nu marknadsförs och säljs främst i utvecklingsländer. För att råda bot på detta och ta del av marknaden för surfplattor har Intel valt att pressa priserna på nästa generation Intel Atom.

De mobila Intel Atom N2600 och N2800 ska enligt branschtidningen DigiTimes få en prislapp på 42 respektive 47 dollar vilket bör motsvara ungefär 350 – 400 kr. Det här är priser som gäller för inköp av tillverkare och är mycket lägre än dagens Intel Atom N4xx och N5xx-serie där de får lägga ut 64-86 dollar beroende på modell. Det ska även komma modeller skräddarsydda för surfplattor men både specifikationer och priser är idag okända där.

Det nya riktpriset Intel satt som rekommendation för netbooks med den nya Atom-plattformen blir 199-299 dollar vilket alltså betyder att det ska finnas nya modeller på butikshyllorn för under 2 000 kr. Så förutom att sänka priserna ökar man även ribban med Cedar Trail och erbjuda saker som stöd för Blu-Ray 2.0, uppspelning av film i 1080p samt Intels teknik WiDi för att strömma film trådlöst.

Relaterade nyheter:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TempelLaglordenSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Intel suger verkligen. Alla borde läsa sådana här nyheter minst 3ggr så kanske kanske dom förstår hur Intel kan hålla priserna uppe när dom har låg konkurens.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Tempel”]Intel suger verkligen. Alla borde läsa sådana här nyheter minst 3ggr så kanske kanske dom förstår hur Intel kan hålla priserna uppe när dom har låg konkurens.[/quote]

Ja så är det när vi har låg konkurrens. Sen att Intel kört med olagliga metoder när AMD hade en bra produkt är riktigt beklagligt. Och det är oss konsumenter det drabbar.

Laglorden
Medlem
Laglorden

Eh, va? Intel suger för att de sänker priserna? eller de suger för att de har haft högre priser tills nu? Tja, kanske det men då är det väl som så att AMD o VIA suger ännu mera som inte kunnat ge dem konkurrens.

Tack ARM (eller alla som tillverkar ARM-processorer med konkurrensmässiga priser) isf då, ni är de enda som inte suger tydligen 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

Laglorden, läs det Swedish Beserk skrev så har du svaret.