Vad som ser ut att vara en Intel-processor baserad på en ny arkitektur med en större mängd cacheminne än dagens produkter har nu hittats i SiSofts databas.

En mystisk processormodell från Intel baserad på en processorarkitektur som ännu inte avtäckts har hittats i SiSofts databas. Processormodellen i fråga kommer utrustad med sex processorkärnor och tolv trådar och en klockhastighet på 3,0 gigahertz (GHz).

Vid en första anblick ser informationen i databasen ut att vara för en processor baserad på 14 nanometers tillverkningsprocess lik de modeller Intel har lanserat under de senaste åren. Däremot visar databasen någonting nytt för processormodellen när det kommer till mängden cache enheten utrustats med.

Denna mystiska processorenhet kommer utrustad med 1,25 megabyte (MB) L2 cache per processorkärna. Detta skiljer sig från till exempel Intels Ice Lake-arkitektur med sina 512 kilobyte L2 cache per kärna eller tillverkarens flaggskeppsprocessor Core i9-10980XE som erbjuder en megabyte L2 cache per kärna.

Det återstår att se exakt vart i Intels produkthierarki modellen lägger sig och vilken specifik arkitektur denna processor kommer att tillhöra. Klart står dock att det troligtvis rör sig om en ny arkitektur och inte en ytterligare iteration av Skylake med tanke på just mängden cacheminne per kärna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid