Intel har nu bekräftat att de första grafikkortsmodellerna som för närvarande går under kodnamnet ”Arctic Sound” kommer att se dagens ljus år 2020.

Under förra året framgick till att före-detta AMD-anställda Raja Koduri hade gått över till konkurrenten Intel. Koduris roll hos sin nya arbetsgivare sades vara att överse utvecklingen av nya diskreta grafikkort från Intel.

Redan nu verkar Intels förvärv ge resultat. Företaget har via Twitter bekräftat att de första diskreta grafikkorten, som sägs bära kodnamnet ”Arctic Sound”, kommer att lanseras år 2020.

Exakt vad för användningsområden dessa grafikkort kommer att ha är i skrivande stund oklart. Det har sagts att Intel kommer att fokusera på bland annat artificiell intelligens och dylika arbetsbelastningar med sina produkter.

Det har även ryktats att ”Arctic Sound” kommer att lanseras i mer gaming-orienterade utföranden.

Detta är inte första gången vi hör att Arctic Sound dyker upp år 2020. Dock har det tidigare endast varit rykten, som nu har bekräftats. Huruvida Intel lyckas stå sig mot AMD och Nvidia på marknaden för diskreta grafikkort återstår att se.

Uppföljaren till Arctic Sound sägs bara namnet ”Jupiter Sound” och kommer att bestå utav Intels trettonde grafikgeneration. Det finns dock ingen konkret information om vad vi kan förvänta oss gällande prestanda eller dylikt. Det finns inte heller någon information om när Jupiter Sound kan tänkas lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Har läst om detta flera gånger nu och bli lika splittrad varje gång. Nog för att vi alla vill ha mer konkurrens på grafikkortsmarknaden men Intel? Om ni Intel försöker sig på spelmarknaden kan det innebära döden för någon av de två stora, antagligen AMD då deras ekonomi är ansträngd redan nu.

Dags kanske redan nu för AMD att renodla verksamheten till endast CPU för att överleva? Vem vet vi kanske får se AMD CPU/APU men integrerad nVidia grafik om några år.