Frekvenssynkronisering kan komma till massorna när Intel nu bekräftar planer att företaget har planer på att ge stöd för VESA Adaptive Sync. Företaget kan inte bekräfta när tekniken kommer att nå folket. Orsaken är troligen bristande stöd i dagens grafikenheter som bara kan fixas med ny hårdvara i en ny processor.

Sedan Nvidia introducerade G-sync har en av grafikvärldens största trender varit frekvenssynkronisering. Tekniken ser till att bildskärmar visar alla bilder som renderas av ett grafikkort och att bildskärmen håller samma takt som grafikkortet. Standardorganisationen VESA har en liknande teknik kallad VESA Adaptive Sync. Tekniken används av AMD och kommer snart få stöd från Intel. På Intel Developer Forum bekräftade företagets David Blythe att Intel har planer på att introducera stöd för tekniken till sina processorer. David kunde inte bekräfta när stödet kommer att introduceras, vilket har skapat spekulationer.

Ny grafikenhet kan behövas

Enligt tekniksajten Tech Report finns det inget stöd för Adaptive Sync i Intels nuvarande processorer. Tekniken går därför inte att aktivera i äldre hårdvara, vilket skulle betyda att Intel behöver skapa en ny grafikenhet som har stöd för Adaptive Sync för att göra det hela möjligt. Detta betyder att stödet troligen introduceras tidigast nästa år.

Nvidia_G_sync

Frekvenssynkronisering åt folket

En introduktion av Adaptive Sync till Intels processorer skulle vara en stor nyhet för många datoranvändare, kanske främst vanliga användare av bärbara datorer. Skulle tekniken byggas in i Intels processorer skulle också datorer som förlitar sig på Intels grafikenhet dra nytta av fördelarna med frekvenssynkronisering, vilket skulle ta tekniken till en bredare publik.

Källa: Tech Report

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid