Intel har nu avtäckt sin mest extrema entusiastprocessor för X299-plattformen hittills och det är en best utrustad med 28 processorkärnor och 56 trådar. Intel passade även på att vissa dess överklockningspotential och prestanda i Cinebench.

Under sin senaste presskonferens visade Intel upp en kommande processor som i dagsläget inte har ett officiellt namn. Det rör sig om en enhet med 28 kärnor och 56 trådar som kommer att lanseras senare under året till X299-plattformen.

Intel avslöjade inte många detaljer kring processorn. Klockfrekvensen har ett basvärde på 2,7 gigahertz (GHz) hos samtliga kärnor, någon turbofrekvens avslöjades inte.

Däremot visade processortillverkaren upp hur man lyckades överklocka samtliga processorkärnor till 5,0 GHz. Det framgick dock inte vad som användes för att kyla enheten under denna prestation. Efter att överklockningen var på plats var det även dags att visa vad processorn kan åstadkomma i den syntetiska testsviten Cinebench.

I den del av Cinebench R15 som drar nytta av alla tillgängliga processorkärnor och trådar kammade den kommande processorn hem 7 334 poäng. Detta kan jämföras med Intels nuvarande värstingprocessor Core i9-7980XE med 18 kärnor och 36 trådar som når omkring 5 000 poäng.

Den 28-kärniga processorns Cinebench-resultat. (Bildkälla: Engadget)

I skrivande stund finns det inte mycket mer information angående denna kommande processor att tillgå. Intel bekräftade dock att enheten kommer att börja säljas under årets fjärde kvartal. Prislappen lät processortillverkaren vara osagd.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulBobban Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bobban
Gäst
Bobban

öppen bar på Intel också. den har sex minneskanaler, hur får ni det till X299 plattformen.

Morkul
Medlem
Morkul

Uppgiften kommer från Intel själva.