Nya uppgifter pekar mot att Intel som bekräftats ge sig in på marknaden för diskreta grafikkort med kommande arkitekturen Arctic Sound ska att hålla ett evenemang för just dessa produkter i december månad.

Redan under förra året stod det klart att Intel planerar att ge sig in på marknaden för diskreta grafikkort. Nu pekar uppgifter från Digitimes att företaget kommer att hålla ett evenemang som fokuserar på ”Arctic Sound”, Intels arkitektur för diskreta grafikkort.

Enligt Digitimes ska Raja Koduri som tidigare var chef över AMD:s Radeon Technologies Group men som numera hittat anställning hos Intel hålla i evenemanget. Tillsammans med andra högt uppsatta personer inom Intels grafiksatsning.

Intel siktar på att inte bara slå sig in på marknaden för grafikkort menade för gaming, tillverkaren hoppas även på att maskinlärning och AI-sektorerna kommer att dra nytta av denna nya satsning.

Intels nya satsning ser ut att kunna bli en redig sådan. Som tidigare nämnt har Raja Koduri gått till ”det blå laget”. Även andra industriveteraner som Chris Hook har gått från RTG till Intel och även Larrabee-arkitekten Tom Forsyth är nu tillbaka hos Intel.

Intel förväntas lansera den första iterationen av Arctic Sound under år 2020. Exakt vilken marknaden det blir som först pryds av tillverkarens kommande produkter återstår dock att se. Just nu finns det inte heller någon konkret information angående hur denna arkitektur är uppbyggd eller vilken tillverkningsteknik som används. Med lite tur kan det vara sådan information som kommer fram under detta event som sägs gå av stapeln under nästa månad.

Digitimes bekräftar dock inte om detta är ett event som kommer att vara öppet för allmänheten via livestream eller dylikt. Eller om detta helt enkelt är ett stängt möte med investerare där information kanske läcker ut så småningom.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid